top of page
  • jeanette9237

Jaktsesong – hva skal du tenke på når du tar med deg hunden på jakt?


Å jakte er utrolig spennende, og byr på fantastiske naturopplevelser. For noen (både to og firbente), er dette årets desidert største høydepunkt.

For at hunden skal få det beste utgangspunktet for jaktsesongen, er det noen ting det er viktig å huske på.


Opptrening

Det er viktig at du gradvis trener opp hunden i god tid før dere skal på jakt. Dette forebygger skader på hundens muskler og skjelett. Det er også viktig for at hunden skal kunne prestere godt og være utholdende.

Det beste er å bruke hunden variert gjennom året slik at hunden opprettholder god fysisk form året rundt.


Energirik mat

Stor aktivitet gir stort energibehov. Det er viktig å fore hunden riktig både før og under jakten for å unngå at hunden går tom for energi. Det finnes spesialfôr for aktive hunder og små energirike porsjoner med mat å ta med på tur.

Det er viktig å fylle på underveis og passe på at hunden drikker godt – ofte og i små porsjoner. Det finnes også «energidrikk» for hunder som egner seg veldig godt.


Ormekur

Hvis hunden får smake litt slakteavfall eller spiser innvoller, så kan den få i seg både spolorm og bendelorm. Det samme gjelder om hunden fanger og spiser lemmen, mus og andre smådyr. Da er det lurt å levere inn en avføringsprøve hos veterinæren etter jakta for å se om den trenger behandling for innvollsorm.


Potepleie

Det går ofte hardt utover potene under jakten. Det å stelle potene er viktig både før og under jakta. Klipp klørne ned og fjern lange hår mellom tredeputene.

Bruk en god kuldekrem eller voks på potene hver dag, gjerne potevoks med honning, så du også får den gode antibakterielle effekten også.


Førstehjelpsutstyr

Det er lurt å ha med seg litt førstehjelpsutstyr til hund slik at man kan rense sår og rifter for å hindre betennelse.


Stell av pels og ører

Etter lange dager i skog og mark trenger hunden et deilig bad og kanskje til og med en skikkelig ørerens. Ofte kan de ha en del småsår i huden etter å ha sprunget i skogen, så bruk en mild og pleiende hundeshampoo som ikke svir.


Utøy og insektplage

Ute i skogen kan hunden bli plaget av mygg, knott og fluer. De biter og kan lage sår og infeksjoner, særlig på de tynt behårede områdene på kroppen som under magen, rundt ørene og rundt snuten.


Flått kan det også være mye av i områder med mye vilt. Det er viktig med god beskyttelse mot både flått og insektbitt. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne noe som passer deg og din hund.


Skabbmidd er også noe hundene kan risikere å ta med seg hjem fra jakta. Særlig om man ferdes i områder med mye rev. Skabbmidden kan finnes på trestammer som reven har gnidd seg imot, eller der den har sovet. Symptomer på reveskabb er kløe som kan bli ganske intens. Det hender også at reveskabb smitter til mennesker.


Nye flåttmiddler som også tar midd gjør at vi ser mindre symptomer på nesemidd enn før. Et typisk symptom på nesemidd er noe man kaller «omvendt nysing». Hunden står da med hodet fremover og trekker luft inn igjennom neseborene. Fordi hundens luktesans kan bli påvirket er det viktig å behandle dette før jaktsesongen begynner.


ID merke

Sørg for at hunden din er ID merket før jakten! Hvis hunden tuller seg vekk, er ID merket uvurderlig hjelp for å spore opp deg som eier.



HANDLELISTE TIL JAKTHUNDEN....


Hos oss får du kjøpt blant annet:

  • Oralade energidrikk

  • WeBiotic mot akutt diaré

  • Zoolac og Canius som oppretthholder en normal tarmflora og forebygger diaré

  • De beste klosaksene

  • Recovery fôr som gir hunden en skikkelig energiboost

  • Pleiende shampo og balsam

  • Ørerens med god voksoppløsende effekt

  • Potesokker

  • Førstehjelpsskrin

  • Vetramil produktene inneholder medisinsk honning og fins både som potevoks, ørerens og sårsalve.

  • Aptus Recovery booster - en skikkelig energibooster for aktive hunder

  • Centaura - Et flue-, mygg og flått avvisende middel til hund og menneske.


Ta kontakt med oss for råd og veiledning! Og skitt jakt!


21 views0 comments

Recent Posts

See All

Kurs i tannsykdommer og tannhelse hos hund og katt

Tannsykdom er den vanligste sykdommen hos hund og katt. I en stor studie i USA fant de at 78% av alle hunder og 68% av alle katter over 3 år har en eller annen form for tannsykdom. Det er veldig høy

Å reise med dyr

Firbeint ferietid Nå begynner det å nærme seg ferie, og mange velger å ta med seg kjeledyret sitt på tur, både til inn og utland. Hvis dere skal på tur utenfor Norge, så er det viktig å ta rede på hva

bottom of page